Намери ни
To Top

Панатинайкос измъкна победата над Макаби и се класира за Файнъл фор в Евролигата

Панатинайкос стана вторият отбор след Реал Мадрид, който се класира за Файнъл фор в тазгодишното издание на Евролигата. Гръцкият гранд успя да спечели петия мач срещу Макаби (Тел Авив) в Атина с 81:72 (19:21, 22:20, 17:15, 23:16) и с 3:2 победи продължава напред.

През първото полувреме мачът вървеше абсолютно равностойно и дори на полувремето резултатът бе равен – 41:41. Нещата не се промениха драстично и в третата четвърт, в която мачът продължаваше да върви кош за кош и никой от двата тима не успяваше да се откъсне сериозно напред.


Решаваща се оказа последната част, в която гърците все пак успяха да наложат волята си и да поставят съперника си на колене за крайното 81:72 в своя полза.

Кендрик Нън изигра блестящ мач и бе в основата на успеха на Панатинайкос със своите 26 точки, 5 борби и 4 асистенции. Костас Слукас отбеляза 15 точки, а Хуан Ернангомес завърши с 11.

За гостите Лоренцо Браун реализира 19 точки, Джош Небо бе с 14, а Тамир Блат и Джон Дибартоломио добавиха по 9.

Верните привърженици на ПАО бяха изпълнили до краен предел залата и не спряха да подкрепят „детелините“ през целия мач, а след неговия край нахлуха на паркета, за да отпразнуват победата заедно със своите любимци.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558