Намери ни
To Top

ПСЖ записа негативни рекорди, Хумелс влезе в историята

Пари Сен Жермен записа два негативни рекорда след отпадането си от Борусия (Дортмунд) на 1/2-финала в Шампионската лига. Парижани загубиха и двата мача срещу вестфалци с 0:1 и отново не успяха да стигнат до битката за трофея.

Френският гранд удари четири греди в реванша на „Парк де Пренс“ и по този начин има общо 12 от началото на сезона в Шампионската лига. Така отборът вече е абсолютен лидер тази своеобразна класация, като няма друг тим, който да е треснал толкова греди в рамките на една кампания.


Освен това ПСЖ вече има 6 загуби от 7 участия на 1/2-финал в Шампионската лига. Това означава, че тимът е губил в 83% от случайте, което е най-високият процент между отборите, които имат поне 5 участия на 1/2-финал.

Междувременно пък Матс Хумелс (35 години и 143 дни) записа името си в историята на турнира. Той бе героят за Борусия (Дортмунд) на „Парк де Пренс“, отбелязвайки единствения гол в мача. По този начин ветеранът стана най-възрастният германец, който бележи гол в елиминациите на този турнир и третият най-възрастен играч с попадение на 1/2-финал след Райън Гигс (37 г. и 148 д.) и Един Джеко (37 г. и 54 д.).

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558