Намери ни
To Top

Бивш пилот: Пазарът във Формула 1 ще изригне

Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв анализатор Антъни Дейвидсън прогнозира, че “пазарът на пилоти във Формула 1 ще изригне” и напомни, че договорите на половината пилоти изтичат в края на този сезон.

След обявяването на преминаването на Люис Хамилтън във Ферари по-рано тази година мнозина очакваха, че пазарът ще се доминира от слухове и смели прогнози и до момента това се случва. В същото време вече е ясно, че Нико Хюлкенберг ще е пилот на Ауди, като германецът преминава в Заубер за началото на следващия сезон. И оставя едно свободно място в Хаас.


От Мерцедес все още не са обявили кой ще замести Хамилтън като съотборник на Джордж Ръсел за догодина, в края на този сезон изтичат договорите и на пилотите на Алпин, RB и Заубер. Като и на Серхио Перес в Ред Бул.

“Имам усещането, че пазарът на пилоти ще изригне – обясни Дейвидсън, който има 24 старта във Формула 1. – Не знам дали това ще се случи този уикенд или в следващите уикенд, но скоро ще се случи. Очаквам да има нови пилоти, както и някои утвърдени звезди да си тръгнат. Мисля, че ще има сериозни промени.”

Много анализатори са на мнение, че когато стане ясно решението на Ейдриън Нюи за бъдещето му, както и когато се разбере къде ще карат Карлос Сайнц и Макс Верстапен през 2025 и 2026, пазарът ще започне бързо да се подрежда.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558