Намери ни
To Top

Руйков завърши 14-и в квалификациите във Франция

На 14-о място в общото класиране на Картинг академията на ФИА завърши днес българският пилот Любослав Руйков. Първият кръг от академията на ФИА се провежда пистата в Д’Аржентон, Франция.

Руйков се състезава срещу 49 пилоти от цял свят на напълно непознато за него трасе и с гуми, с които досега не се е състезавал. За да стане още по-трудно, днес в хода на квалификациите заваля дъжд, който направи сесиите още по-интересни.


В свободните тренировки Руйков се движеше в топ 10, след това в квалификациите завърши 8-и в своята серия, на малко над половин секунда от първия и 14-и в общото подреждане на квалификациите и квалификационните състезания.

„Много силна конкуренция, като днес пилотите караха на сухо и на мокро – разказа за Sportal.bg механикът на Руйков Станислав Каваримов. – Свободните тренировки бяха на сухо, после заваля леко, а след това много по-силно и постоянно. Любо не е карал на тази писта, не е карал с тези гуми и на мокро налучквахме как да променим настройките на карта. Любо се справя много добре и в трите сектора на пистата, която е почти 1,3 километра, но има едно или две места, където още губи време. Утре ще вали цял ден, така че битката продължава.”

Утре пилотите от Картинг академията на ФИА ще карат в квалификационни хийтове, като за неделя остава още един такъв хийт и финалът на първия кръг. В съботните хийтове Руйков ще стартира 7-и, а в неделя – 8-и.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт